Пропускане към основното съдържание

Защо да застраховам дома си?


Последната година повечето от нас прекараха вкъщи. Като че ли осъзнахме и това, че наистина „моят дом е моята крепост“. Надявахме се, че там вирусът няма да ни открие и разчитахме на спокойствието и сигурността, които ни дава домът. Поради тази причина е редно и всеки да осигури защита на своята къща или апартамент, не само монтирайки стабилна входна врата със сложен заключващ се механизъм и включване на  СОТ. Застраховайте дома си, той е най-голямата ви инвестиция! Ще ви убедя защо да го направите!

1. За да сте сигурни, че при настъпване на инцидент или бедствие (пожар, земетресение, наводнение, вандализъм, кражба) ще имате гарантирана финансова възмощност да възстановите дома си след това.

2. Не е скъпо и може да се подновява автоматично! Застраховката можете да платите еднократно за целия период от 12 месеца или на месечни вноски. Удобно е, всяка компания разполага с калкулатор, който изчислява премията, както и с много различни пакети в зависимост от възможностите на всеки – с ниска, висока и средна цена.

3. Освен самото жилище, можете да застраховате и личните си вещи, които се намират в него. Това ви гарантира допълнително спокойствие ако при пожар например пострада любимото ви палто или скъп компютър. 

4. Към основните рискове, които полицата покрива, можете да включите и допълнителни рискове, което ви дава още по-голяма сигурност. Допълнителните покрития, които повечето застрахователи предлагат, са счупване на стъкла, обща гражданска отговорност, късо съединение/ токов удар и не оскъпяват значително застраховката.

5. Можете да сключите застраховка на имущество дори и да сте само наемател;

6. Застраховка можете да сключите и онлайн – почти всяка застрахователна компания или застрахователен брокер притежава лесна и удобва уеб платформа, като дори и плащането на премията се извършва чрез виртуален ПОС терминал. Разбира се ако предпочитате пряк контакт, попълвате лесна форма с вашите данни, за да има възможност застрахователен консултант да се свърже с вас.

7. Имате възможност сами да определите сумата, за която да застраховате дома си или така наречената застрахователна сума. Ако например притежавате жилище до 90 кв.м. и го застраховате за сума от 135 000 лв., застраховката ще ви струва около 156 лв. за цялата година или по 13 лв. на месец. Проучване относно цената и условията на застраховка на недвижимо имущество направих в сайта на застрахователен брокер Болерон - https://boleron.bg , който разполага с изключително удобна платформа. Препоръчвам!

8. Всяка банка предлага застраховка на дома за притежателите на банкова сметка, така че ако имате доверен личен банкер, можете да се обърнете и към него. Със сигурност ще ви предложи подходяща застраховка, при която ще имате изключителното удобство застрахователната премия да се плаща автоматично от сметката ви.

Възможностите са много, когато човек е информиран! Убедена съм, че тази статия е полезна и интересна за всеки от вас! Не се колебайте. Ако имате въпроси, пишете ми.

Ваша Саша 

  


Коментари

Популярни публикации от този блог

Електронната валута Bitcoin

Ако до скоро дебитните и кредитните карти бяха символ на напредъка в разплащанията, а електронното и мобилно банкиране съвършено постижение на технологиите, биткойн системата ще Ви се стори същинска революция! Да, наистина е така! Визията за биткойн е оптимистична, в нея няма централни регулатори, огромни комисиони и ограничения. Това е една система, създадена изцяло в полза на отделния човек, за да му спести време и разходи, а защо не и да го направи по-богат. Самата аз не обърнах особено внимание, когато активно се заговори за новото разплащателно средство. Но биткойн явлението вече е достатъчно разпространено и заслужава специално внимание в блога. След много анализи и събиране на информация от различни източници, реших да отсея най-важното и полезното за биткойн. Няма да се впускам в точните математически формули и алгоритми, чрез които се създава тази валута – обещавам! Само в ползите от биткойн и неговото ползване. И така: Какво представлява биткойн? – Биткойн е едновремен

Какво да имаме предвид, когато искаме да финансираме своя бизнес

Все по-рядко срещаме бизнес, който няма нужда от външна финансова подкрепа. Дори и да имаме достатъчно свободни средства, нужно ли е да използваме всички тях за финансиране на бизнес идеите си – създаване на нов продукт, реклама, закупуване на ново оборудване? Какви са финансовите решения, които можем да приложим? Кога искаме да финансираме и кога трябва? Отговорът се крие в правилен и навременен анализ, за който ще Ви дам насоки в следващите редове. 1.    Бизнес планът е в основата на успеха – Няма успех без ясна цел! Именно в бизнес плана поставяте целите на бизнеса си. Той ще Ви помогне, както в реализирането на Вашата идея, така и в плановете за бъдещото и развитие. Бизнес планът показва не само за какво ви е нужно финансирането, а и как ще бъде разпределено, какви бъдещи приходи ще донесе. 2.      Определете каква сума ще е необходима, за какво ще я ползвате. Преценете каква част от плануваната инвестиция можете да осигурите със собствени средства – Моят съвет е д

Защо на борсата има бикове и мечки?

Вече знаете що е то „ Wall Street “! Знаете също, че се използва като нарицателно на фондовата борса и финансовия пазар. В съзнанието на някои от вас, може би по спомени, изниква фигурата на бик, навел рога и готов за атака... Да , на прав път сте, такъв съществува и се намира точно на Wall Street! Днес ще поговорим за него, както и за още едно животно, което често се появява на борсата – мечката. Ще се запитате обаче какво търсят животни на пазара, кой ги е допуснал и защо. Дали пък не са талисмани на фондовата борса или някоя инвестиционна банка? Истината е, че това са определения, които характеризират състоянието и тренда на пазара, както и поведението на инвеститорите. Защо точно бик и мечка? Тези два внушителни представители на животинския свят са избрани според начина, по който нападат своите противници. Бикът – с рогата нагоре ( up) , мечката – удряйки с лапа надолу (down) ... Защото пазарът има Ups and Downs ! Ще започна с биковете – това са инвеститорите, к