Пропускане към основното съдържание

Money Manager Expense & Budget - Вашият нов помощник в управление на бюджета


След доста проучвания и анализ на информация, в тази статия ще откриете review на един много полезен инструмент. В търсене на найуспешния начин за управление на личните финанси, открих страхотно приложение, което би имало добавена стойност за всеки.
Във време, в което значителна част от хората разполагат с умен телефон и използват социални мрежи като Facebook, Twitter, Instagram и LinkedIn, успешно биха се справили и с Money Manager Expense & Budget. Затова освободете памет в мобилните си устройства, а в следващите редове ще ви убедя в предимствата от ползването на application за управление на бюджета. Ще се изненадате каква част от финансите ви буквално „изтичат“.

“A budget is telling your money where to go instead of wondering where it went.” – Dave Ramsey

Приложението има 8 функции, които са приложими, както за анализ на ежедневните /месечните/ разходи, така и за изготвянето на личен бюджет. Ето ги и тях, заедно с предимствата, които предоставят:
1.Ден, седмица, месец, година  – това са периодите, в които можете да планирате, както и да „проследите“ движението на парите си. Отбелязвайки всеки ден похарчената сума, ще добиете пълна представа кои разходи преобладават при вас.
2.Вид на плащането – кеш, с карта /кредитна или дебитна/ или чрез банкова сметка – Как тази функция ще ви бъде от полза? Ако при анализа на разходите установите, че значителна част от разходите ви са направени кеш, то опитайте да разполагате с по-малко средства в брой – направете този експеримент и сами вижте резултата!!!
3.Анализ на приходите и разходите през месеците от годината – приложението запаметява всеки нанесен от вас разход и приход, като в края на календарната година лесно ще извлечете тази информация и ще направите равносметка. Не забравяйте да го актуализирате.
4.Диаграма и статистика на направените разходи – В някои случаи картините говорят повече от думите! Виждайки диаграмата на вашите разходи, може и да се изненадате. Работете в посока тяхното приоритизиране и контролиране. В предходната статия може да прочетете и доста полезни съвети!
5.Категоризация на разходите – храна, здрае, кредит, транспорт, домакинство, хоби, образование и др. – Money Manager разполага и много подробен list от видове разходи. Така няма да се получи размиване и информацията ще е точна до стотинка.
6.Характер на приходите – заплата, бонус, дивиденти, лихви, други. Ако получавате приходи от всички изброени пера..., чудесно! J Използвайки тази функция на приложението, ще направите анализ и на собственото си представяне – по-висок бонус и т.н.
7. Включени са всички валути и единици.
8. Изготвяне на бюджет – Това е основно предимство на приложението, използвайте го! В комбинация със статията ми „5 лесни стъпки в управление на месечния бюджет“, ще постигнете чудеса и ще спестявате. Доказано!

“Personal finance is only 20% head knowledge, It’s 80% behaviour” – Dave Ramsey

Ваша Саша J

Коментари

Популярни публикации от този блог

Електронната валута Bitcoin

Ако до скоро дебитните и кредитните карти бяха символ на напредъка в разплащанията, а електронното и мобилно банкиране съвършено постижение на технологиите, биткойн системата ще Ви се стори същинска революция! Да, наистина е така! Визията за биткойн е оптимистична, в нея няма централни регулатори, огромни комисиони и ограничения. Това е една система, създадена изцяло в полза на отделния човек, за да му спести време и разходи, а защо не и да го направи по-богат. Самата аз не обърнах особено внимание, когато активно се заговори за новото разплащателно средство. Но биткойн явлението вече е достатъчно разпространено и заслужава специално внимание в блога. След много анализи и събиране на информация от различни източници, реших да отсея най-важното и полезното за биткойн. Няма да се впускам в точните математически формули и алгоритми, чрез които се създава тази валута – обещавам! Само в ползите от биткойн и неговото ползване. И така: Какво представлява биткойн? – Биткойн е едновремен

Какво да имаме предвид, когато искаме да финансираме своя бизнес

Все по-рядко срещаме бизнес, който няма нужда от външна финансова подкрепа. Дори и да имаме достатъчно свободни средства, нужно ли е да използваме всички тях за финансиране на бизнес идеите си – създаване на нов продукт, реклама, закупуване на ново оборудване? Какви са финансовите решения, които можем да приложим? Кога искаме да финансираме и кога трябва? Отговорът се крие в правилен и навременен анализ, за който ще Ви дам насоки в следващите редове. 1.    Бизнес планът е в основата на успеха – Няма успех без ясна цел! Именно в бизнес плана поставяте целите на бизнеса си. Той ще Ви помогне, както в реализирането на Вашата идея, така и в плановете за бъдещото и развитие. Бизнес планът показва не само за какво ви е нужно финансирането, а и как ще бъде разпределено, какви бъдещи приходи ще донесе. 2.      Определете каква сума ще е необходима, за какво ще я ползвате. Преценете каква част от плануваната инвестиция можете да осигурите със собствени средства – Моят съвет е д

Защо на борсата има бикове и мечки?

Вече знаете що е то „ Wall Street “! Знаете също, че се използва като нарицателно на фондовата борса и финансовия пазар. В съзнанието на някои от вас, може би по спомени, изниква фигурата на бик, навел рога и готов за атака... Да , на прав път сте, такъв съществува и се намира точно на Wall Street! Днес ще поговорим за него, както и за още едно животно, което често се появява на борсата – мечката. Ще се запитате обаче какво търсят животни на пазара, кой ги е допуснал и защо. Дали пък не са талисмани на фондовата борса или някоя инвестиционна банка? Истината е, че това са определения, които характеризират състоянието и тренда на пазара, както и поведението на инвеститорите. Защо точно бик и мечка? Тези два внушителни представители на животинския свят са избрани според начина, по който нападат своите противници. Бикът – с рогата нагоре ( up) , мечката – удряйки с лапа надолу (down) ... Защото пазарът има Ups and Downs ! Ще започна с биковете – това са инвеститорите, к